Žádná jiná sladkost nemá tolik příznivců, jako kvalitní čokoláda
Samozřejmě, řeč je o kvalitní čokoládě, která nemá nic společného s různými náhražkami, sladidly a rostlinnými tuky.
Jedině pravá hořká čokoláda, která bude mít obsah 50 % až 99 % kakaa, je považována za kvalitní produkt, který má dokonce velmi příznivý vliv na naše zdraví.
Léčivé účinky čokolády byly zaznamenány již v dávných dobách našich předků
S jejím používáním to tak i vypadalo, protože se dala koupit pouze v lékárnách.
Samotní lékaři ji doporučovali v řadě onemocnění nebo pro zotavení.
Pamatuji si ještě dobu, kdy prarodiče jedli hořkou čokoládu a přikusovali k ní kousek pečiva.
Možná netušili, jakou sílu v sobě ukrývala, ale v této době to nebylo nic divného.
Přiměřená a vhodná denní dávka je pouze okolo 50 g, musíme se totiž podívat dál a to jsou její kalorie.
Vyšší dávka by mohla mít vliv na naši hmotnost a o to zrovna nikdo moc nestojí.
Účinky kvalitní čokolády na naše zdraví
- snižuje krevní tlak a tím působí velmi příznivě na srdíčko a cirkulaci cév
- má skvělé účinky na prokrvení těla, ale může být nebezpečná pro lidi se špatnou srážlivostí krve vyhnout
- ochraňuje před některými druhy alergie, zmírňuje pocity úzkosti a pozvedá psychiku
- poradí si s našimi svaly, kdy stimuluje jejich výkon a zahání pocit únavy
- obsahuje důležité minerální látky, hořčík, fosfor, draslík, měď železo, vápník a fluor
- flavonoidy působí jako antioxidanty, tím omezují riziko vzniku rakoviny
- čokoláda byla oblíbená u milovníků žen svými afrodiziakálními účinky
Proto byla možná pro Casanovu tak oblíbeným nápojem, kdo ví. Výčet by byl poměrně obšírnější, ale to bychom se vlastně nedozvěděli, z čeho se kvalitní čokoláda vyrábí.
I u nás se dá zakoupit pravá čokoláda z kvalitních surovin, které jsou pouze přírodního charakteru.
Jedním z výrobců je čokoládová manufaktura Chocolate Hill
Bio čokoládu vyrábí z kakaových bobů z Peru, Haiti, Ekvádoru, Madagaskaru nebo Tanzanie.
Kakaové boby kontroluje vizuálně i chuťově, s vlastním pohledem a názorem: „když chutná nám, bude chutnat i jiným. Jsme nároční na kvalitu našich čokoládových výrobků“
Výběrem kvalitních bobů a profesionálním přístupem dodává na náš trh vysoce kvalitní čokoládové výrobky. Podle odrůdy kakaových bobů si pak můžeme vychutnat lahodné tóny čokolády.
Výroba bio čokolády trvá několik dnů
Práce s kakaovými boby je zdlouhavá, ale vyplatí se. Čokoláda je v BIO kvalitě.
Čokoládovna Chocolate Hill má poměrně širokou a zajímavou nabídku rozličných chutí čokolád.
Kombinace různého ovoce, ořechů, bylinek, mořské soli nebo chilli je možná neobvyklou, ale jedinečnou.
Milovníci RAW mají možnost si zakoupit a vychutnat si tak produkt bez chemie, aditiv a různých náhražek.
Tato čokoláda je zdravá a vlastně jednoduše řečeno se skládá ze dvou složek.
Obsahuje pouze nepražené vysoce kvalitní kakaové body a panelu, což je sušená třtinová šťáva.
Tak se velký sen stal skutečností a vznikla pravá česká čokoládová manufaktura na vysoce kvalitní a zdravé čokoládové výrobky.
Já si již objednal, zítra vyzvednu ze Zásilkovny, ochutnám a napíši recenzi
Nepražené kakaové boby z Haiti BIO + ochutnávková čokoláda
Nepražené kakaové boby z Madagaskaru BIO + ochutnávková čokoláda
70% tmavá čokoláda s malinami a skořicí
Sušené bylinky pro vás
Vyhledávání
Zážitek pro dva v pivním hotelu Zlatá kráva s wellness
Rubriky článků
Bylinky
Ovoce
Zelenina
Houby
Čaj
Odvary
Sirupy
Jak na to...
Domácí výrobky
Vybavení domácnosti
Přírodní kosmetika
Přírodní produkty
Tělo
Wellness,fitness,lázně
Masáže
Diety
Farmářské trhy
Testy a srovnání
Dárkové poukazy
Inzerce
Zdravé recepty